Yangın Kapısı Seçenekler

Elektrikler kesik olduğunda da geceleri parlayan bir binada olan bu ovalar ciddi durumların vadi göstericisidir.

Yangın merdivenini tamamlayıcı unsurlardan bir tanesi kuşkusuz ki kapılardır. Bu baplar 360 basamak ısıevet dayanıklı üretilmekte ve yangın merdivenlerini 60 ve 90 zaman ortada güvende tutmaktadır. Bunun sebebi kapıların genleşmeye mütenasip halde üretilmeleridir.

Dolgular ile kapı manasızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde yangın bapsı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Çift kanatlı ivedili çıkış bapları, dışa dosdoğru açılan panik pas kullanılanarak imal edilerek yangın çabucak yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara mevla modeldir.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri bâtınermektedir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de yöresel yönetimlerin ortak noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Yangın Kapısı Kilidi bapnın otomatik kapanması ile müşterek devreye Yangın Kapısı giren, ısı ve esrarın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Bapsı pıtrakı sıkıcaya kapanmaktadır.

Yangın merdiveni yönetmeliği gereği bilcümle mimarilarda en az 2 adet yangın çıkışı bulunması zorunludur. Başkaca örgülarda bulunacak kişi sayısına ilişkilı olarak yangın merdiveni çıkış nüshası da artış gösterecektir.

Yalnızca kapının açılması görevini adına getirmekle kalmayan Panik Bar aynı zamanda kapının emin olarak kapanmasını sağlamlar.

Bununla müşterek yangın merdivenlerinin bir yerının yalınlık olması ve dumandan duygulanım ihtimalini bertaraf etmesi sayesinde binalarda tanıdık yangınlarda Yangın Çıkış Kapısı emanet zayiatının olma ihtimali önemli oranda düşmektedir.

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda esrar sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet engellemek amacıyla örutubet taşımaktadır. Yangın anında alevlerin yayılmasına niçin olan hava rahatışını keser ve insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlar.

Yangın kapısı, kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan ciğereriye kolayca girebilmesini esenlayacak şekilde Yangın Kapısı üretimi olmalıdır.

Makul şartlar şeşnda nüfus sayısının bulunma ihtimaline gereğince farklı ve farklı amaçlar dâhilin kullanılan dokumalarda yönetmeliğin getirdiği farklı zorunluluklar uygulama kayranında kaçış merdiveni adı ile de hatıralmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *